Proč váš hafan potřebuje psí známku?

Publikováno 14.1.2020 | Luci

Oldschool nebo nutnost? Víte, že čip nestačí? 

 

Bezpečnost psa na prvním místě

Váš pes může být skvěle vycvičený a poslušný, přesto se někdy stane, že se zaběhne. Ať už je blízko hárající fena, psí kámoš za rohem, chutně vypadající srnka, nebo blízko běží zajíc, jakoby se vašemu hafanovi v tom okamžiku zavřely uši i mozek, neslyší, nevidí a běží pryč. 

No jo, jenže co pak máte dělat? Cry

Čekat a modlit se, že se vrátí je dost neefektivní řešení, nemyslíte? A co když se náhodou zaběhne dál a nebude znát cestu zpátky? Říkáte si, že váš pes poslouchá a pro nejhorší případy má čip nebo oldschoolové tetování v uchu? Máte za to, že váš pes nikdy nebyl notorický útěkář, plot nepřeleze anebo ho máte v bytě? 

Co si budeme povídat, žádný pes neposlouchá stoprocentně a tetování často už po několika měsících nejde přečíst. Nechceme nic přivolávat, ale jistota je jistota. Psík se může zaběhnout jenom o ulici vedle a budete rádi, že vám hned někdo zavolá. 

Info: Věděli jste, že pes sice nově musí mít registrační čip, ten ale nemusí být uveden v žádném registru? 

A také někdy docela dlouho trvá, než se pes s čipem dostane k nějaké čtečce čipů. Může být noc, nebo víkend a tak může být váš hafan ztracený zbytečně dlouho. Pokud ale bude mít na obojku identifikační psí známku, vrátí se vám cobydup. 

Proč váš hafan potřebuje mít svou vlastní identifikační psí známku

Tato psí známka je unikátní tím, že si na ní laserem můžete nechat na zakázku napsat cokoli budete chtít, takže tam může být vaše jméno, telefon, případně také odměna za vrácení pejska. Známka je navlečená na pružném proužku ze silikonu, který se velice snadno navleče na obojek a skvěle drží. Známka necinká, takže pejska nijak neruší, a taky nikde nevisí, takže riziko, že jí někde během dovádění ztratí, je téměř minimální. 

Podle čeho si identifikační psí známky vybrat?

Známky pro psy na obojek se vyrábějí v různých tvarech, velikostech a barvách. Můžete si pořídit psí známky s rytím, se jménem, psí známky s ražbou vyrobené na zakázku, kovové psí známky, nerezové a plastové. Většina známek pro psy pak ale na obojku visí a často u prvního válení nebo akčnější hry s psím kámošem upadnou. Proto byly vynalezeny psí známky DOGID.

Tyto identifikační psí známky jsou nerezové, mají vygravírovaný váš unikátní text (který dolů fakt nedostanete) a navíc je známka vždy navlečená na pružném silikonovém pásku se dvěma očky. Na obojek tedy krásně přiléhá a není možné, že z něj upadne omylem. Takhle identifikační známka pro psa skutečně splní svůj úkol a přivede vám vašeho pejska opět domů. Za nás je to rozhodně jasná volba. Jak vidíte na fotce níže, není možné, aby známka spadla :-) 

Proč si vybrat právě nezničitelnou psí známku dogID?

 

  • doprava psích známek zdarma Smile

  • dárek zdarma - připínací světlo na obojek

  • tato psí známka necinká, tudíž nijak vašeho pejska neruší

  • díky pružným očkům lze známku navléct i na široké obojky

  • známka je voděodolná a díky materiálu také oděruodolná (může s ní lítat, kde bude chtít)

  • známka je velmi lehká, vhodná i pro ta nejmenší plemena

  • známka je vytvořená na míru s vlastním textem, můžete uvést skutečně jakýkoliv text (třeba odměnu pro případného nálezce, alergie vašeho hafana, jeho jméno, oblíbené hračky, jídlo a hlavně telefon na vás)

  • známka je k dispozici v různých velikostech

A ano, skutečně je nyní za velice výhodnou cenu s dopravou zdarma… tak co, už víte, co na tu svou známku necháte napsat? 

Čtěte také

Víte, jak správně pečovat o psa v zimě?

Publikováno 28.1.2020 | Luci

Tipy a triky v péči o psa v zimním období

K čemu je čipování psů bez registrace?

Publikováno 16.1.2020 | Luci

Vše, co jste chtěli vědět o čipování psů hezky na jednom místě.

Jak vybrat obojek proti klíšťatům?

Publikováno 21.6.2020 | Luci

Jaký obojek proti klíšťatům vybrat a proč? Společně se podíváme na nejoblíbenější typy...